maanantai 12. heinäkuuta 2010

Jotain valmista ja muita projekteja

Tämän vauvan villatakin sain valmiiksi jo pari viikkoa sitten, mutta napit on uupuneet. Napit löytyivät miehen lumppukeräykseen menossa olevasta paidasta. Minulta olisi löytynyt muutama vuosi sitten ostetut ihanat keltaiset kukkanapitkin, mutta ne oli liian suuret näihin napinreikiin. Malli on ravelrysta ja siellä moni kommentoikin, että ohjeella tulee aika pieni koko, minun piti sitten kuitenkin päästä tekemään omat virheeni ja purkamaan työ sitten raglanlevennyksiin saakka, koska takki oli aivan nukenkokoa. Muutama raglanlevennys lisää ja nyt taitaa koko olla jotain 56-62, eli aika pieni vieläkin... Mutta on menossa tulevalle talvivauvalle, joten vastasyntyneestä asti olisi tarvetta.

Malli: Top-down-raglan baby sweater (ravelry)
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 3

Samaa sarjaa on valmisteilla housutkin, mutta ovat vielä puolitiessä niinkuin näkyy. Housuista on tulossa ainakin kokoa isommat kuin takista. Malli on dropsin sivuilta.





Alhaalla kuvia parista pitemmästä projektista, palapeli 5000 palaa, valmis kahden vuoden jälkeen (ja kaikki palat oli tallella!) Lisäksi entisöinnin kohteena isän lapsuudenkodista peräisin oleva Maija-astiakaappi. Kovia kokenut, työkalukaappina pihalla toiminut kaappi on saamassa uuden elämän ja onneksi on jo osittain päässyt eroon tuosta ihanasta oranssista maalipinnasta. Kaappi on ollut nyt hetken varastossa (inspiraatio loppui kesken) ja mies on siihen keränny puolet omaisuudestaan niin kuin näkyy...




Loppukevennyksenä poikien projektit, jotka on vallannut koko olohuoneen, eivät kuulemma haluaisi purkaa majojaan koska niissä oli niin kova työ tehdä.


Ei kommentteja: