tiistai 13. heinäkuuta 2010

Puikkopaikka - Paikkapuikko

"Pitäisi joskus tehdä"-listani pitkäaikaisin asukki on vihdoin tehtynä. Tietysti minun piti itse suunnitella malli ja toteutus, vaikka valmiista mallista olisi varmasti tullut parempi ja käyttökelpoisempi. Pyörää ei välttämättä tarvitsisi aina keksiä uudelleen. Mutta ihan hyvä näinkin. Saanko esitellä: puikkopussukka.

Koko n. 65 x 40, kankaana kahta samanlaista mutta eriväristä verhokangasta, joista piti joskus tulla muka joku laskosverhon tyyppinen kapistus. Nyörinä ensimmäisenä käteen osunut, pojan kuluneista housuista löytynyt vyötärönaru. Ja tuo narukiinnityshän on ihan väärällä puolella, koska viimeiseksi jää silloin tuo paksu lokero törröttämään... Toisinpäin käärittynä paketti olisi vähän siistimpi.

Ompelu ei ole minun vahvimpia lajejani. Täytyy ensin puolustaa itseäni, ennen kuin kerron, että lokerikot on surautettu vapaalla kädellä ja osa niistä on tosi ahtaita. Ja että surautin kappaleet ensin pussiksi ja sitten vasta ompelin lokerikot, eli ompeleet näkyy myös toisella puolella. En kehdannu ottaa toisesta puolesta edes kuvaa, varsinkin kun kone on tehnyt lankasöheröt joka lokerikon alkupäähän. Mutta ajaa asiansa, vielä kun löytäis loputkin puikot.

Ei kommentteja: