sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisiä ajatuksia

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Sain eräältä työkaverilta lahjaksi "vähän" lankoja kun tiesi minut innokkaaksi neulojaksi. Ei minulla vielä ennestään montaa kiloa ollutkaan...


Pääosa langoista on vuosikerta seiskaveikkaa, mutta löytyy ohuempaa ja paksumpaakin lankaa, melkein kaikki vyötteet kadonneet, että tuntuman mukaan arvioiden. Aivan ihana lahjoitushan tämä oli, niinpä päätin lahjoittaa työkaverille hieman lankoja takaisin lapasten muodossa...


 Lapasten malli Kiemurakukkaset  (Ravelrysta). Lankana siis mitä luultavammin Novitan 7 veljestä ja 3½ pyörö. Ohje oli ihan hyvä, mutta itse jouduin kaivamaan lisätietoa muualta, kun teen lapasia niin harvoin, olisivatkohan nämä neljännet lapaset jotka olen eläissäni tehnyt.

Kuulin samalla, että samaisen työkaverin äiti täytti juuri 80 v, joten samaan pakettiin samoissa langoista virkattuna valmistui tällainen kauluri.


 Tässä käytin virkkuukoukkua nro 6, jotta tuli vähän ilmavampi. Ohje löytyi Pinterestin kautta Maybe Matilda-blogista.

Valmiisiin töihini pitäisi vielä kiinnittää tekijän eli minun nimimerkkini, tilasin ikast-etiketistä valmista nimikointinauhaa. Nämä pitää siis itse ommella kiinni.


Eilen pidin päättelypäivän, eli päättelin jopa vuosi sitten valmistuneita tekeleitä. Niistä lisää seuraavalla kerralla. Mukavaa talven alkua!

Ei kommentteja: