torstai 19. toukokuuta 2011

Piristyksiä ja patalappu

Viime päivityksen valitusvirsi on nyt historiaa. Vietettiin miehen syntymäpäiviä pienehköllä porukalla ja seurueen viisaat naiset piristivät minua puheillaan. Pientä rentoilua nyt kun on mahdollisuus ja entistä ehompana päin tulevia haasteita, siinä suunnitelma.

Tässä rentoutuessa on samalla valmistunut patalappu "douple-knitting" -tekniikalla, en tiedä mikä sen suomenkielinen vastine on. Neuloessa muodostuu kuitenkin siistit sileät puolet kummallekin puolelle vastakkaisin värein. Kuvat on kamerakännykällä otettuja, koska oma kamera sanoi, toivottavasti tilapäisesti, sopimuksensa irti. Laitan parempia kuvia heti kun se on mahdollista.


Tuo kahvipannujen kuvio löytyi "Mine hobbyer"-nimisestä blogista. Neuletekniikkaa opettelin youtuben videoista, joita löytyy kirjoittamalla hakusanaksi "double knitting". Ihana tekniikka, hidas mutta kätevä. Aloitukseen ja lopetukseen löytyy moniakin eri tekniikoita, mutta minä aloitin luomalla vain toisella värillä ja ensimmäisellä kierroksella otin toisen värinkin mukaan, eli neuloin punertavalla silmukan oikein ja sinertävällä saman silmukan nurin ja jatkoin tätä koko kerroksen. Se oikea silmukka näkyy neulomispuolella ja nurja silmukka tulee toisen puolen väriksi. Kuviossa jokaista ruutua vastaa kaksi silmukkaa, se millä värillä sen kuvion haluaa neulotaan oikein ja toinen silmukka toisella värillä nurin. Nämä neulotaan aina niin, että kummatkin langat ovat joko sillä oikealla tai nurjalla puolella. Päättelyn tein vain yhdellä langalla, kun olin kerran aloituksenkin tehnyt. Mutta kannattaa tosiaan katsella noita videoita, jos tekniikasta kiinnostui, nämä minun selitykset on vähän sellaisia sinne päin -ohjauksia.

Lankana seitsemän veljeksen jämäkeriä ja puikot 3½.

Samalla kun tätä kirjoittelen, alkaa aurinkokin näkyä pilvien raosta. Jospa sateet olisivat tältä päivältä ohi ja pääsisi puutarhaakin kuopimaan. Tai no sanotaan nyt suoraan, että joutuisi, ei aivan minun mielihommaa kuitenkaan...

4 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Sattumoisin tulin käymään blogissasi. Paljon kivoja kauneita töitä!

Memmuliini kirjoitti...

Kiitos! Tervetuloa uudemmankin kerran.

minnamari kirjoitti...

Onpas hienoja juttuja täällä!! En ole niin taitava neulomaan, mutta tämä tekniikka kyllä kiinnostaa, taidanpa yrittää. Ja jouluunkin on enää 4 kk...!! ;)

Memmuliini kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, on tosi kätevää. Joulu on tosiaan taas yllättävänkin lähellä.