sunnuntai 8. elokuuta 2010

Juhliin

Kesäkuussa ostin 300 grammaa Dropsin Cotton-Viscosea aikeena tehdä jokin pikkujakku tai bolero mekkoni seuraksi häihin. Mekoksi ajattelin laittaa omana hääpukunani toimineen kirsikanvärisen puvun jossa on hopeanvärisiä koristeita. Hopeanvärinen asuste olisi sopinut hyvin yhteen mekon kanssa. Tässä kuva siitä mitä sain langasta aikaan:

Aloittelin langasta kivaa poikittain neulottavaa jakkua, mutta lanka on tosi vaikeaa neulottavaa ja siinä näkyy epätasaisen neulonnan jälki liian hyvin. Minulla kun tuo käsiala tuppaa vaihtelemaan päivittäin, riippuen siitä kuinka kireällä hermoni ovat, tai jotain. Ensimmäinen yritys meni siis purkuun. Tämä valmis bolero on tehty kaksinkertaisella langalla, jolloin epätasaisuudet saa paremmin anteeksi ja valmista tietysti nopeammin. Ohjeena on Ravelryn Cropped raglan sweater , helppo malli, joka neulotaan ylhäältä alaspäin. Omaan malliini lisäsin neljä napinreikää, mutta kiireen vuoksi kiinnitin boleron kuitenkin vain koristellulla hakaneulalla. Pituutta piti laittaa vähän vähemmän, koska lanka olisi muuten loppunut kesken.

Häät olivat eilen. Omaa ihanaa hääpukua en voinutkaan laittaa, sillä en saanut ylikiloja karistettua ajoissa. Mutta musta toppi ja mustat ohuet liehuvat housut sopivat boleron kanssa oikein hyvin. Kuvat ovat lapsieni ottamia ja näytän niissä kyllä karmealta, mutta tyytyväinen silti olen yksinkertaiseen bolerooni, tulee olemaan taatusti monikäyttöinen.

Ei kommentteja: