lauantai 14. elokuuta 2010

Pikkuiset neuletyöt

Jostain syystä olen aina ennemmin tehnyt pääasiassa isompia neuletöitä, kuten paitoja. Nyt vasta olen innostunut pienemmistä ja helpommin valmistuvista töistä, kuten pipoista ja lapasista. Into onkin valtava, kun joka viikko on mahdollisuus saada jotain uutta ja ihanaa valmiiksi. Toisaalta näihin nopeampiin töihin ei kerry sellaista "sidettä" kuin johonkin ikuisuusvillapaitaan. Tulevaisuudessa tuskin muistan missä ja milloin neuloin näitäkin rannekkeita, mutta ihanat ne ovat silti. Ensimmäiset tekemäni rannekkeet:


Lankana Seitsemän veljestä, jota meni n. 70 grammaa.
Puikot: 3½
Ohje Knittystä .


Ohje oli helppo, lisäsin ranteeseen yhden mallikerran enemmän, jotta ei jäisi niin lyhyeksi. Rannekkeet pääteltiin ns. pivot-päättelyllä, helppo sekin kun googlettamalla katseli vähän ohjeita. Minun ymmärtääkseni tarkoitus on tehdä nirkkoreuna. Jos ymmärsin tarkoituksen aivan väärin, olisi kiva jos joku tietävämpi valaisisi asiaa.



Tässä lisäksi valmiina tämä vauvansetti, jota olenkin jo blogissani vilautellut. Lankana oli Dropsin Baby Merino, jota on ihana neuloa. Hatun malli on ravelrysta, Top down bonnet with anime character. Jätin tuon "anime characterin" vielä ainakin kirjomatta, mutta neuloin tuollaiset hauskat korvat. Olen jo hetken miettinyt jotain koristusta tai kirjontaa, jolla voisin kuvioida nuo kaikki osat, jolloin ne näyttäisi enemmän kuuluvan yhteen, mutta jollen keksi mitään voin ne näinkin antaa lahjaksi. Lahjalle tulee näillä näkymin tarvetta vasta vuoden vaihteessa, joten siihen asti on aikaa pohtia.

Hatun mallin oli joku ystävällinen suomentanut, kiitän. Hatussa oli paljon minulle uusia neuletekniikoita, joten hattu ei pienestä koostaan huolimatta valmistunut kovin nopeasti. Uutta oli mm. kasialoitus, jolla hattu aloitettiin ylhäältä päin ja nyörit tehtiin i-cord-tekniikalla, jota myös kokeilin ensimmäistä kertaa. Jostain syystä takkusin ohjeessa monta muutakin kertaa, mutta suurinpiirtein sellainen tuli kuin pitikin. En ole paljon neulonut pyöröllä, niinpä takkusin jo siinä, miten saan ainaoikeaa pintaa pyöröneuleessa... I-cordin tekeminen ainakin oli superhelppoa, joten ei kannata heivata neuleohjetta vaikealta kuulostavien sanojen takia.

Lämmintä tuntuu vielä tänäänkin olevan, mukavia loppukesän päiviä kaikille!

Ei kommentteja: