torstai 26. elokuuta 2010

Öisiä ajatuksia

Ei, yskäni ei ole vieläkään täysin asettunut ja kyllä, kipeänä on niin keuhkot kuin kylkikin. En kai minä muuten olisi hereillä keskellä yötä, kai...

Surua on monesta asiasta, tällä hetkellä pahimpana se, että eräältä rakkaalta, vaikkakin jo iäkkäältä ihmiseltä on löytynyt levinnyt syöpä. Lapsuudesta muistan hänet mahtavana ihmisenä, huono omatunto vaivaa kun aikuisiällä ei ole tullut usein kyläiltyä hänen luonaan. En tunne häntä ikäänkuin aikuinen aikuisena, jos kukaan ymmärtää mitä tarkoitan. Mutta kai syyllisyys tällaisessa tilanteessa on ihan inhimillistä, en muutenkaan ole vanhempiani ja veljiäni lukuunottamatta kovin läheinen sukuni kanssa, pääasiassa nähdään sukujuhlissa. Mutta aina miettii niitä menetettyjä tilaisuuksia.

Suren myös kesän päättymistä. Viime talven pakkasten keskellä olin kuin zombie, en edes muista lopputalvesta mitään, toivoin vain, että se loppuisi. Tämä syksy päättää myös tietynlaisen rentousjakson, kun parin vuoden työttömyyden/lomautuksien/pätkätöiden jälkeen olemme kumpikin mieheni kanssa aloittamassa jotain uutta. Minä aloitan päiväopiskelut yliopistossa ja mahdollisesti jonkin osa-aikatyön ja mies on pääsemässä tai ainakin kunnolla hakemassa kokopäivätöihin. Hyvästi siis kiireettömät aamut, extempore-lähdöt jonnekin, päiväkävelyt ja rauhalliset päivät vailla minkäänlaista aikataulua. Tervetuloa paniikkiaamut lasten hoitoonviemisineen, auto-ongelmat, aikataulut ja stressi, mutta toivottavasti myös mukavat haasteet ja uudet tuttavat. Katsotaan kuinka äijän ja ämmän käy.



Sitten asiaan, joka vähän liippaa käsitöihin päin, eli olen omin kätösin kaatanut väriaineen ja suolan pesukoneeseen, sekä nostanut kovalla työllä pari kangaskappaletta sekaan, lisäksi värjätyt pyyhkeet/kassin piti nostaa vielä kuivumaankin. Mikä saavutus! Mutta suosittelen kyllä muillekin, itselläni ajatus lähti tuosta kangaskassista, mikä oli ehjä mutta kamalan haalistunut. En halunnut heittää hyvää ja tilavaa kassia kuitenkaan vielä pois, joten ostin pinkkiä pesukoneväriä, laitoin parit harmaantuneen vaaleat pyyhkeet sekaan, sekä mm. mustavalkoraidallisen topin, joka oli muuttunut musta-harmaa-raidalliseksi. ( Ei kuvassa, kun tuli niin kivan näköinen, että piti saada heti päälle.)

Ei kommentteja: